Jaká byla 3. WordPress konference

✍️ Vláďa Smitka
📅 29. 09. 2014

20.9.2014 se konala již 3. WordPress konference v Hluboké nad Vltavou, která byla pod záštitou webhostingové firmy Wedos. Jako divák jsem se zúčastnil i předchozí konference, kde jsem chtěl hlavně poznat českou komunitu kolem tohoto redakčního systému.

Program těsně před konferencí utrpěl 2 vážné ztráty. 3 dny před konáním musel svou účast zrušit Michal Kubíček, který měl přednášet o bezpečnosti. Druhou ztrátou byl Filip Dřímalka, který si den před konferencí zlomil nohu a jeho přednáška o marketingu se tak nekonala.

Jelikož mám WordPress poměrně rád, a používám ho již od jeho raných verzí, rozhodl jsem se, že organizátorům vyjdu vstříc a pokusím se Michala Kubíčka zastoupit přednáškou o bezpečnosti.
Na přípravu jsem měl pouze necelé 2 dny, ale myslím, že se mi to vcelku podařilo :-).

Jak tedy konference probíhala?

Petr Bechyně – 5 otázek, když plánujete web

Skvělá prezentace určená hlavně pro zadavatele webů. Při vývoji webů máme 3 parametry – Rychlost, Kvalita a Cena – vybrat si můžete ale pouze 2 z nich. Škoda, že se tato prezentace nedostane k většině lidí, kteří si plánují nechat web vyrobit .

John 2046 – Easy plugin

John předvedl svůj plugin na „widgetizování“ prakticky všeho ve WordPressu. Tento plugin jsem neznal, možná se někdy bude hodit. Jsem rád, že se u nás někdo věnuje vývoji takto pokročilého pluginu.

Tomáš Poner – Email marketing na WP webu

Tomáš udělal pěkný průřez email marketingu. Bylo znát, že tipy jsou založené na osobních zkušenostech affiláka. Komplexně probral celou problematiku – od získání emailové adresy, přes tipy jak zprávu správně napsat, po systémy na odesílání zpráv, vyhodnocování účinnosti a automatizace celého procesu.

Daniel Dubravec – Největší průšvihy WordPress, které nikdo nikdy nechtějte zažít

Velmi názorná přednáška o důležitosti zabezpečení. Byla založena na reálných zkušenostech z Hotline datacentra. Pro mě to bylo zároveň i dobré intro na mou přednášku.

Vladislav Musílek – Woocommerce eshop

Vláďa má zkušenosti z vývojem doplňků pro Woocommerce a tak si je velmi dobře vědom jeho výhod a nevýhod. Ukázal výsledky měření, které ukazuje, že Woocommerce není tak pomalé, jak se často tvrdí, za zpomalení většinou mohou jiné pluginy a šablona. S tímto názorem určitě souhlasím, podobné zkušenosti mám také, ale nikdy mne nenapadlo udělat opravdové měření, a tak to byl můj názor založen hlavně na pocitech.

Kamil Kuchta – WordPress Multisite

Přednáška, která měla ukázat, pro koho je WP Multisite užitečný. Sám provozuji síť webů na multisite řešení, takže s touto problematikou mám také své zkušenosti. Bohužel mé projekty spadají většinou do kategorie „Pro koho ne“ a kategorii „Pro koho ano“ bych osobně také trochu proškrtal. Příliš mnoho reálných oblastí, kde multisite využít nevidím.

Vladimír Smitka - Jak si (ne)nechat hacknout WordPress stránky

Asi se úplně nehodí, abych hodnotil svou přednášku :-). Vím, že bych měl ještě trochu zapracovat na vystupování, ale s obsahem jsem byl spokojen.

Nalezl jsem několik názorů na svou přednášku:

http://www.michalblazek.cz/post/98899855343/report-z-3-wordpress-konference-v-hluboke-nad-vltavou
http://www.hamsa.cz/dojmy-z-3-wordpress-konference/

Má přednáška o bezpečnosti Wordpresu je dosupná na EDUlyntu.

Poslední náhradní přenáška byla dost mimo a nemá smysl ji komentovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Lynt services s.r.o

Již 11 let vytváříme efektivnější kampaně, zrychlujeme weby a řešíme jejich bezpečnost. Kombinujeme marketing, vývoj a automatizaci.
poptávka služeb